Erdővarázs Budapesten!

                                                                                                                          

Két napon át, 2016. szeptember 9-10-én interaktív erdei kincsestár és színes műsorok várják mindazokat, akik kíváncsiak a magyar erdők sokszínűségére, hazánk értékes természeti környezetére – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a budapesti családi nap előkészületei kapcsán. 
Erdővarázs címen, az iskolakezdés első hétvégéjén, most először rendeznek Budapest belvárosában olyan interaktív eseményt, ahol az állami erdők közjót szolgáló színes kínálataikkal mutatkoznak be – jelezte a miniszter. Hazánknak jelenleg közel húsz százalékát fedi erdő.
Fazekas Sándor arra is felhívta a figyelmet, hogy a természetvédelem, az ökoturizmus, a hazai erdők különleges és egyedi erdei növény- és állatvilága, az erdészek rendkívüli munkája, az erdei vasutak és az erdészeti erdei iskolák mind-mind megismerhetők az állami erdőgazdaságokat bemutató ingyenes családi napon. A rendezvénynek Budapesten a Szabadság tér ad otthont. 
Az eseményen erdész szakemberek 11 sátorban interaktív foglalkozásokon mutatják be az erdő varázslatos világát az érdeklődő gyermekek és családok számára. Minden tematikus sátorban két-két erdőgazdaság várja vendégeit olyan foglalkozásokkal és bemutatókkal, amelyek az erdészeti erdei iskolák pedagógiai programján alapulnak és az erdészeti tevékenységek egy-egy fontos területéhez kötődnek.  
A földművelésügyi miniszter szólt arról is, hogy az erdei iskola programok mellett a rendezvényre érkező kicsiknek és nagyoknak művészeti programokban is lesz részük, pénteken például a 16 órakor kezdődő ingyenes Kaláka koncert várja az iskolások mellett a családtagokat és az erdők világa iránt érdeklődő valamennyi látogatót. 
A rendezvény fő célja, hogy bemutassa az erdőgazdaságok összetett munkáját, hiszen a nemzeti erdőkincs a leglátogatottabb hazai turisztikai célpontok közé tartozik.

RÉSZLETES SZÍNPADI PROGRAM

 

ÁLLATBEMUTATÓK – KONCERTEK – MESEMONDÁS

 

2016. SZEPTEMBER 9. – PÉNTEK

2016. SZEPTEMBER 10. – SZOMBAT

 

13:00

 

 

 

15:30

 

16:00

 

Kisiskolásoknak szervezett erdei iskolai foglalkozások (regisztrációhoz kötött)

 

Ünnepélyes megnyitó

 

Kaláka koncert

 

10:00

 

11:00

 

 

13:30

 

 

15:00

 

16:00

 

17:00

 

Állati jó bemutató – Madarak

 

Kiskalász zenekar: Hepehupa – interaktív családi koncert

 

Állati jó bemutató - Az alkalmazkodás mesterei

 

Orosz Zoltán harmonikaművész

 

Berecz András mesemondó

 

Kaposvári Roxínház: Részletek a Dzsungel könyve, a Vuk és a Made in Hungária előadásokból

       
 

 

Minden program és előadás ingyenesen látogatható!

További információ: http://www.oee.hu/erdovarazs

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!!