Szent Hubertusz mise az Uzsai Erdészeti Igazgatóságnál

Szent Hubertusz mise hangzott el az Uzsai Erdészeti Igazgatóság Úrbéri vadászházának parkjában. A rendezvényre a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. szervezésében került sor 2015. október 16. napján.

A szentmise nagy érdeklődésre tartott számot. A rendezvényt jelenlétükkel Pap Gyula az Országos Vadászkamara alelnöke, Perger Miklós a Veszprém Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály képviseletében is megtisztelték, valamint az érintett önkormányzatok képviselői és a környékbeli vadászatra jogosultak képviselői közül is sokan eljöttek.

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. nevében Szi-Benedek József vezérigazgató-helyettes köszöntötte a megjelenteket.

Köszöntőjében elmondta, hogy az Erdőgazdaság által első alkalommal megrendezésre került Szent Hubertusz mise egy hagyományőrző rendezvény első állomása. A rendezvény célja a környékbeli, egy tájegységben vadgazdálkodó vadászatra jogosultak előtti bemutatkozás, egymás megismerése és a kapcsolatok megerősítése volt. A beszédben kiemelte továbbá. hogy Szent Hubertusz napjához közeledve fontos megemlékezni az etikus vadászat és tudatos vadgazdálkodás fontosságáról is.

A Szent Hubertusz misét dr. Renner Sándor plébános celebrálta.

A rendezvény színvonalát a méltán híres Bakonyi Vadászkürt Egylet zenei aláfestése is emelte.

A Hazai Vadász felvételét itt megtekinthetik.