Erdők Napja a Neszmélyi Arborétumban

2015. március 21-én az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezte meg a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Süttői Erdészeti Igazgatósága az Erdők Napját a Neszmélyi Arborétumban. A program kezdetén a rendezők köszöntötték a résztvevőket, és ismertették a programlehetőségeket.

            A program igen színes volt, több lehetőségből lehetett választani. A program szervezői a Nyergesújfalui Pedagógus Természetjáró Szakosztálya és a Süttői Erdészeti Igazgatósága voltak, akik az alkalom tiszteletére emlékfát is ültettek az arborétumban. Lehetőség volt a Somlyó hegyen idegenvezetővel történő barlanglátogatásra, megtekinthették az érdeklődők a „A Nagy Fafilm” főszereplőjét 522 cm kerületű, 16 méter magas, 17 tonnás famatuzsálemet. A közel 400 éves gerecsei kocsányos tölgy 2015. évben az év fája is lett. Ezen kívül lehetett választani lovas fogatozást, és kiállításra kerültek az erdőgazdaság fotópályázatainak képei, illetve nagy érdeklődést aratott a gyerekek körében Aradi Péter kerületvezető vadász előadása a területen élő vadfajokról és vadászati módjaikról.

Délben az erdőgazdaság dolgozói ebéddel kedveskedtek a látogatóknak. Az étlapon a medvehagyma krémleves és a burgonyás lángos szerepelt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a program jövőre is megrendezésre kerül.