Hír

magyar

Látványos kiállításokkal és programokkal nyitja meg kapuit a világkiállítás!

Többek között kutyás- és lovasbemutatókkal, óriásakváriumokkal, a World Conservation Forum megnyitójával, koncertekkel, valamint számos szakmai és szórakoztató programmal várják az érdeklődőket az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás nyitóhétvégéjén, szeptember 25-én és 26-án a budapesti HUNGEXPO-n.

 

2021. szeptember 25-én megnyitja kapuit a 2021-es év legnagyobb és leglátványosabb természeti kiállítása. Az 1971-es budapesti vadászati világkiállítás 50. évfordulójának emléket állító, nagyszabású rendezvénysorozat központi helyszíne a főváros szívében található, az elmúlt időszakban teljesen megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ lesz.

 

A Nemzetközi Csarnokban a világ minden tájáról érkező országok és nemzetközi szervezetek látványos standjait tekinthetik meg a látogatók, a H pavilonban pedig megnyílik a magyar vadászati kultúra évszázadait bemutató, lélegzetelállító Központi Magyar Kiállítás. A C pavilonban interaktív innovációs bemutatók, a D pavilonban a hal, a víz és az ember kapcsolatát bemutató lenyűgöző installációk és óriásakváriumok, a G pavilonban pedig egy grandiózus trófeakiállítás és csodálatos diorámák várják az érdeklődőket. Az F pavilonban egy magával ragadó kalandösvényen áthaladva, interaktív megoldások által ismerhetjük meg a hagyományos vadászati módokat. A látogatók megcsodálhatják Szőke Gábor Miklós világkiállításra készült művészi installációit is, köztük a monumentális, hullajtott agancsokból épített Totemet.

 

 

magyar

Családi nap a Lujza-major rendezvényközpontnál

Szeptember 18-án szeretettel várjuk Vendégeinket a Lujza-majori tónál egy egész napos ingyenes rendezvényre!

PROGRAM:

– retriever  és  német vizsla bemutató

– apróvad nevelés a gyakorlatban

– íjász verseny (regisztráció)

– bográcsozás baráti csoportoknak 

– madárgyűrűzés

– esti szarvasbőgés hallgatás

– gyerekeknek horgászat, kemencés parasztudvar a hagyomány és a játék     udvara,  virtuális valóság sátor, kézműveskedés, ugráló vár,  kincskeresés

Részvétel regisztrációhoz kötött!! Regisztráció a honlapon.

magyar

Erdőlátogatás korlátozása a Süttői Erdészeti Igazgatóság területén

A 2021. szeptember 1 – 29-ig délután 15:00 órától reggel 09:00 óráig a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Süttői Erdészeti Igazgatósága kezelésébe tartozó erdőterületeken vadászat folyik. A biztonságos és eredményes vadásztatás érdekében kérjük, hogy ebben az időszakban ne tartózkodjanak erdőterületeinken, még gyűjtési engedély, illetve ideiglenes úthasználati- és területhasználati engedély birtokában sem. Reggel 9 órától délután 15 óráig az erdő látogatására a kijelölt turistaútvonalakon van lehetőség.

magyar

Erdőlátogatás korlátozása a Lovasberényi Erdészeti Igazgatóság területén

2021. augusztus 25 – szeptember 21-ig naponta 16:00 órától 10:00 óráig a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Lovasberényi Erdészeti Igazgatósága kezelésébe tartozó erdőterületeken intenzív vadászat folyik. Az eredményes vadásztatás érdekében és a biztonságra tekintettel kérjük, hogy fenti időszakban ne tartózkodjanak a mellékelt térképvázlaton megjelölt erdőterületeinken, még gyűjtési engedély, illetve ideiglenes úthasználati-, és területhasználati engedély birtokában sem.

magyar

Erdőlátogatás korlátozása az Uzsai Erdészeti Igazgatóság területén

A 2021. szeptember 1 – 29-ig délután 15:00 órától reggel 09:00 óráig a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészeti Igazgatósága kezelésébe tartozó erdőterületeken vadászat folyik. A biztonságos és eredményes vadásztatás érdekében kérjük, hogy ebben az időszakban ne tartózkodjanak erdőterületeinken, még gyűjtési engedély, illetve ideiglenes úthasználati- és területhasználati engedély birtokában sem. Reggel 9 órától délután 15 óráig az erdő látogatására a kijelölt turistaútvonalakon van lehetőség.

magyar

Országos Tűzgyújtási Tilalom 2021. június 24-től

A csapadékmentes időjárás és az év első hőhulláma kiszárította az erdők avar rétegét és jelentősen nőtt a koronatüzek kialakulásának kockázata is, országszert

magyar

Tisztítsuk meg az országot

Tisztítsuk meg az országot címmel az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegálisan lerakott hulladék elszállítására és a további elhelyezés megakadályozására pályázatot hirdetett 2020 őszén. Társaságunk az eredetileg meghirdetett határidőn belül, még 2020. novemberében benyújtotta pályázatát. Ebben illegálisan elhelyezett hulladék eltávolítására, valamint ilyen célra rendszeresen használt területek sorompókkal való lezárására pályáztunk összesen 12 helyszínen.

A pályázatban vállaltakat 2021. május 31-ig kell végrehajtani. A pályázaton társaságunk a május 5-én kézhez vett támogatói okirat alapján összesen 3.630.000,- Ft támogatási összeget nyert el.

magyar

Rákóczi erdeje teljesítménytúra és terepfutás

Hagyományos módon idén is megrendezésre kerül a Rákóczi erdeje teljesítmény túra és terepefutás 2021. június 5-én a Dabasi Erdészeti Igazgatóság területén.

4 távból lehet választani 7km, 15 km, 25 km, 50 km.

A nevezési díjból kedvezmény előnevezés esetén 25km-en és 50km-en 300 Ft, 15 km-en 200 Ft, 7 km-en 100 Ft/fő.

Online előnevezés május 15-től június 1-ig a főoldalon lehetséges.

14 év alatti gyerekek ajándékot kapnak.

magyar

Napközis tábor a Lujza-majori tónál

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vidám, élménydús napközis tábort szervez a Lujzamajori halastónál. A tó körüli felfedező séták során minden nap egy-egy fő témával foglalkoznak a gyerekek, vízi-, erdei ökoszisztéma felfedezése, környezetvédelem, madarászás,
horgászat és íjászat színesíti a programot.
Időpont: 2021. augusztus 2-6-ig, hétfőtől péntekig
Korosztály: általános iskolás gyermekek
Étkezés: (a tábor ára tartalmazza): meleg ebéd (étteremből), tízórai és uzsonna (gyümölcs), innivaló.
A tábor ára: 30 000 Ft/fő, testvérek részére 50 000 Ft/ 2 fő

magyar

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. szállásai ismét várják vendégeinket

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. szállásai ismét várják vendégeinket a 60/2021. (II. 12.) Kormányrendeletben lefektetett biztonsági előírásoknak megfelelően.

Szállásainkat kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek és a felügyeletük alá tartozó 18 év alattiak vehetik igénybe.

Koronavírus ellen védett személynek a magyar hatóság által kibocsátott védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, valamint azon személy minősül, aki olyan állam által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely állam által kiállított védettségi igazolást Magyarország elismeri és ennek tényét a külpolitikáért felelős miniszter a határrendészetért felelős miniszterrel egyetértésében kiadott rendeletében megállapította, és a koronavírus elleni védettségét a részére kiállított koronavírus elleni védettségi igazolás bemutatásával igazolja. az azon feltüntetett azonosítószámú igazolvánnyal (vagy a személyi igazolvánnyal, vagy a vezetői engedéllyel vagy az útlevéllel) együtt képes igazolni az igazolványt felmutató személy védettségét. Ennek megfelelően a védettség igazolásához tehát nem elegendő csak a védettségi igazolvány felmutatása, hanem kérhető a védettségi igazolványon feltüntetett azonosítószámú okmány, külföldi védettségi igazolvány esetén pedig a külföldi állampolgár személyazonosító igazolványának vagy az útiokmányának bemutatása is.

magyar

Oldalak

Feliratkozás RSS - Hír csatornájára