Jégkárt követő helyreállítás

A Gerecse-hegység erdeiben december elején történt jégtörés okozta károk felszámolása, valamint az életveszély megszüntetése folyamatosan zajlik erdészetünknél. Az erdők turisztikai célú látogatása korlátozott, egyes szakaszokon a veszélyesen megdőlt fák és a letört, fennakadt ágak miatt az erdőben való tartózkodást nem javasoljuk.

 

Az országos kék-túra útvonalat, valamint a piros és a sárga jelzésű turista utakat, a rászakadt, rádőlt faágaktól megtisztítottuk.

 

Az említett turista utakon kívül, a hegyre vezető erdei feltáró utakról és a jelentősebb földutakról a ledőlt fák és letört ágak eltakarításra kerültek. Ezeken a felszabadított utakon és az erdőterületen - fokozott óvatosság mellet - munkavégzés céljából már lehet közlekedni, illetve tartózkodni, azonban a kirándulást csak a veszély teljes megszüntetése után javasoljuk.

 

Kérjük a természetjárókat és a helyi lakosokat, hogy a látogatási tilalom kényszerű fenntartásáig, indulás előtt tájékozódjanak a még életben lévő korlátozásokról, veszély helyzetekről.