Nyári tábor a Lujza-majori halastónál

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. a Koronavírus Árváiért létrehozott Regőczi István Alapítvány közreműködésével gyermektábort szervezett a Lujza-majori halastónál. A 20 gyermek 2023. július 10-14 között 5 napot töltött a táborban, ahol teljes körű ellátásban és izgalmas programokban volt részük.

A hétfői érkezést követően a gyermekek elfoglalták a szálláshelyüket, majd a Hegedűs Vendéglő által biztosított ebéd elfogyasztása után elkezdtek megismerkedni egymással.

A tábort ezen a napon látogatta meg Herczegh Anita asszony és Áder János volt köztársasági elnök úr, akik a délután folyamán estébe nyúlóan foglalkoztak a gyerekekkel. Anita asszony palacsintát sütött és kézműveskedett, Elnök úr pedig a horgászat rejtelmeibe vezette be az érdeklődő társulatot.

A gyermekek lelkesen fogadták a barátságos és közvetlen gondoskodást, baráti hangulatban telt a délután. Este az egyik születésnapos nagyfiút közösen felköszöntöttük és Elnök úr egy horgászbottal is megajándékozta a horgászatot kedvelő Benedeket.

A hét további napjain rengeteg izgalmas program volt. Kedden az Ökocsiga Játszóház foglalkoztatta a gyerekeket, Kádár Ferenc népművész biztosított agyagozási lehetőséget, Tomsics Nóra a Budakeszi Arborétum vezetője pedig kézműveskedett a gyermekekkel.

Meglátogattuk a Pákozdi Ingóköveket, ahol a nagy meleg ellenére a természeti szépség magával ragadta a kis társaságot, az erdőben pedig megtekintettünk egy nagyvad etetőt és egy dagonyát, ahol az erdei állatokról beszélgettünk, nyomot olvastunk. Útközben láttunk dámszarvasokat és őzeket is. Este maradt idő filmvetítésre, egyéni horgászatra és szabadidős játékokra is.

Szalai Gábor az MME képviseletében bemutatta a gyermekeknek a madárgyűrűzés módszertanát és gyakorlatban a tengelic, a zöldküllő gyűrűzését. Mindenki elkészíthette saját kezűleg a madárodúját, amelyet a tábor végén a gyermekek haza is vihettek. A madárgyűrűzés után Tóth Gábor előadásában láthattuk az „Állati Jó Bemutatót”, ahol Sufni az egér, Lufika a patkány, Gumika a görény, továbbá egy nyest, egy róka és egy kutya volt a fellépő. A gyermekek nagy örömmel fogadták az állatokat. Este tábortűz mellett fesztelen éreztük magunkat lefekvésig.

A búcsú napján mesés kincskeresést és íjászatot követően megajándékoztuk a gyerekeket, majd ebéd után ténylegesen elköszöntünk egymástól, bízva a jövő évi találkozásban.

Az idei tábor szervezése során olyan példaértékű összefogást tapasztaltunk, annyi önzetlen segítséget kaptunk, amely megerősíttette bennünk a hitet, hogy érdemes segíteni. A Vál-Völgye Pékség és a Baljer Pékség által felajánlott kenyér és péksütemény a Csíz Sajtműhelyből, Kun Anitától kapott sajtokkal kiegészülve minden nap fenséges reggelit, uzsonnát és vacsorát biztosított a táborlakóknak. A Lápastó Szövetkezet felajánlásából minden nap került az asztalra a finom lekvárokból, gyümölcslevekből is elég.

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. nevében ezúton is köszönjük a tábor szervezésében közreműködők segítségét.

Szalay László vezérigazgató megbízásából:

 

Solymár András                                               Halász Ferenc

      szervező                                                            szervező