Tisztítsuk meg az országot

Tisztítsuk meg az országot címmel az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegálisan lerakott hulladék elszállítására és a további elhelyezés megakadályozására pályázatot hirdetett 2020 őszén. Társaságunk az eredetileg meghirdetett határidőn belül, még 2020. novemberében benyújtotta pályázatát. Ebben illegálisan elhelyezett hulladék eltávolítására, valamint ilyen célra rendszeresen használt területek sorompókkal való lezárására pályáztunk összesen 12 helyszínen.

A pályázatban vállaltakat 2021. május 31-ig kell végrehajtani. A pályázaton társaságunk a május 5-én kézhez vett támogatói okirat alapján összesen 3.630.000,- Ft támogatási összeget nyert el.

Hulladék elszállítását két helyszínen: Jászberényben és Egerben kell végrehajtanunk. Alapvetően veszélyes hulladéknak minősülő használt külső gumikat hordtak ki a területekre nagy mennyiségben, viszonylag nagy területen szétszórva azokat.

Az illegális hulladéklerakás magakadályozása érdekében 10 helyszínen vállaltuk sorompók kiépítését. Ezeket Verpeléten, Egerben, Mezőkeresztesen és Győrben, a megközelítésre használt utak bejáratánál terveztük elhelyezni.

A hulladékot először kisebb-nagyobb rakatokba össze kellett gyűjteni a meglehetősen nagy területekről. Az összegyűjtést követően kamionra rakodtuk, és veszélyes hulladékok kezelésére alkalmas telephelyre szállítottuk.

A sorompókat először méretre kellett gyártani és a helyszínre szállítani. Ezután stabilan, a helyszínen készült betonalapba beállítani és összeszerelni.

 

Budapest, 2021. május 10.