Újabb kilátó épült a Dél-Bakonyban – a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. közjóléti fejlesztésének eredményeképp.

Erdőgazdaságunk fontos állomásához érkezett a közjóléti fejlesztéseink területén. – nyilatkozta avató beszédében Szalay László, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója a Kecskevár kilátó 2015. június 11-ei átadásakor.

Mint mondta, ebben a hónapban kerülnek átadásra az társaság erdészeteinél újonnan létesült erdei kirándulóhelyek és tanösvények, melyek az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap támogatásával készülhettek el, mintegy 25 M Ft értékben.

A Dél-Bakonyi táj páratlan szépségű vidékén Lesenceistvánd községhatárban – mely az Erdőgazdaság Uzsai Erdészeti Igazgatóság területén – mintegy 212 m tengerszint feletti magasságban kapott helyet a Kecskevár kilátó. Az Erdőgazdaság legújabb turisztikai fejlesztése 21 millió forintos értékű beruházással készült el.

Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, aki megtisztelte jelenlétével az átadó ünnepséget úgy vélekedett, hogy szükség van olyan helyekre, ahol felemelkedhetünk, megnézhetjük, milyen utat jártunk be, merre tartunk.

Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja ünnepi beszédében az ország egyik legszebb tájaként emlegette a Tapolcai-medencét.

A Bakony és a Tapolcai-medence találkozása valóban páratlan látványt nyújt az idelátogatók számára. A 12 m magas járószintű kilátóból megcsodálható Szigliget, a Keszthelyi-hegység vonulata, a Szent György-hegy, a Badacsony, a Gulács, a Haláp, a Tátika valamint a Sümegi vár. Túrázásra kiváló lehetőséget biztosít a létesítményt körülvevő „Csarabos” erdei tanösvény is.

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. kötelességének érzi, hogy védje és bemutassa a kezelésében álló területek értékeit. Ezt a tevékenységet a Társaság – egyedülállóan az országban – 5 különböző tájegységében 5 erdészetével és mintegy 10 megyéjében végzi.

A képeket a forestpress szolgáltatta.